Friday, October 14, 2011

Superintendan Polis Sepang tunjuk bakat jadi raja lawak.


Polis Sepang nafi sindiket IC Desa Pinggiran
Polis menafikan dakwaan Pemuda PAS bahawa 240 warga asing yang menaiki sepuluh buah bas dari Johor kelmarin, dibawa ke Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) untuk mendapat taraf warganegara yang membolehkan mereka mengundi.

bangi resort foreigners citizenship 121011Ketua Polis Daerah Sepang Superintendan Imran Abdul Rahman ketika dihubungi semalam, mengesahkan menerima laporan berhubung perkara itu kelmarin, laporSinar Harian.

Bagaimanapun beliau berkata, selepas menjalankan siasatan didapati perkara itu tidak benar.

“Maklumat yang kita peroleh menunjukkan semua warga asing itu berada di Desa Pinggiran Putra untuk menghadiri kursus keusahawanan.

“Mereka (warga asing) bukan dibawa untuk pergi ke JPN seperti yang didakwa oleh pihak terbabit,” katanya seperti dilaporkan harian berbahasa Melayu itu.

Suhaizan Kayat ·  Pengulas Tertinggi · Universiti Teknologi Malaysia
Istimewanya warga asing ini. Duduk di JB dapat latihan keushawanan di Selangor. Datang pagi. Petang dah sattle. Kursus apa kalau setakat duduk-duduk aja kat resort itu? Jangan temberang lah.

Mohd Farizal ·  Top Commenter · Uniuni
Sejak bila warga asing dapat kursus keusahawanan? secara logiknya bolehkah mereka ini berniaga disini?

Pisang Madu ·  Top Commenter · Kuala Trengganu, Terengganu, Malaysia
munkin najib akan umum belanjawan tambahan, kos utk kursus keushawanan utk pendatang plk

bila pendatang jd ushawan, polis pencen leh jd buruh binaan plk lps ni,hahaha
Robert Sabinus ·  Top Commenter · Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI)
MF......byk lagi rakyat Msia mganggur..knpe plak warga asing dberikan kursus keusawahanan.........pelik n mmg tak logik.....
Joseph Abdul ·  Top Commenter · Works at Banking
Ahmad Kamil Harun ko yg ada pelajaran pun tak dapat bantuan dari agensi kerajaan. Ni orang yang tak tau baca tulis , PR lak dibagi keistimewaan. 240 org, brapa kos nye. NI la kera dihutan disusui, itik di air mati kehausan...gila betul aku baca lapuran ni. Takde negara yg sensible buat keje macam ni...Aku nak tengok berapa ramai org malaysia yang sokong agensi kerajaan yg buat kebajikan pada warga asing ni..

No comments: