Wednesday, July 14, 2010

SIAPA SELEPAS TPM MAHYUDDIN

Tak dapat nak bayangkan dimana pada waktu ini PM Najib sedang ketawa terkekeh mengenangkan kebangangan soldadunya termasuk soldadu upahanya(MP Bebas).Menghabiskan boreh aje kau orang ini. Mula-mula Idris Jala isu pasal 'bangkrup Malaysia' . Kononya cuba timbulkan isu subsidi. Jika mendapat reaksi yang positif dari rakyat Najib akan buat finishing yang cantik. Rupanya isu itu memakan diri BN terkedu. Awang Adek cuba pula melonjakkan dirinya dengan isu judi bola. Juga terkedu sehingga kini. Jadi macam kura-kura menyembunyikan kepalanya. Zahrain mengambil alih test power isu Anwar. Sama juga dibaruahkan oleh Raja Petra.Tak masuk Ismail Sabri, Ahmad Mazlan(isu Felda) dan Hishamuddin(isu Anwar n CNN)
Terkini orang nombor 2 nya. TPM Mahyuddin mengasak kerajaan negeri Selangor pasal isu pasir dan air. juga mengenai perpaduan Melayu.Tumpang sekaki Noh Omar dan Khir Toyo. Jawapan yang diberikan oleh MB Khalid Ibrahim kena tepat pada batang hidung Mahyuddin (disini) .
Lepas ini siapa pula yang cuba menonjolkan diri mereka akan menjadi mangsa. PM Najib dilihat berhati-hati membuat sebarang statement. Mungkin atas nasihat APCO yang lebih mementingkan persepsi rakyat terhadapnya. Berapa peratus rakyat suka. Terikut trend Obama.
Namun tak kala aku tumpang sekaki ketawa dengan Najib terfikir aku apakah maklumat(berita) ini sampai kepada rakyat untk mengadilinya. Sewaktu media perdana menutup terus sisi gelap pemimpin BN dan membuka seluas-luasnya kelemahan kerajaan Pakatan Rakyat.

No comments: