Sunday, February 6, 2011

PEMUDA UMNO 'JOIN SEKALI' PROGRAM ADUN BANGI

STEPS. Kononya mereka ini digelar Skuad Tempor Selangor. Khabarnya dibawah naungan Noh Omar. Fungsinya  menghabihkan boreh aje. 

Dalam satu program YB Masuk Kampong  di Kg. Sg. Ramal Dalam semalam (6 Feb 2011) telah diadakan aktiviti pemeriksaan motor percuma. Turut diadakan juga demontrasi pemotoran oleh Sdr. Yasir Saad dari Alternative Rading Club (ARC). Beliau merupakan mantan juara Cub-Prix Asia 3 kali. Polis trafik pun dijemput bagi ceramah. Ada pameran dari MYROS.

Orang perempuan ada ceramah kesihatan, pemakanan sempurna dan bengkel jahitan. Selepas majlis perasmian rombongan YB Dr. Shafie dilihat mengunjungi rumah-rumah pemimpin masyarakat. Ini termasuk rumah tok imam, nazir masjid, pengerusi taman dan juga rumah bekas pemimpin umno.

Apa yang nak diceritakan disini ialah punyalah gabra puak-puak muda umno ni nak ‘counter’ balik program ADUN Bangi. Masa inilah mereka sebok nak buat program yang sama. Dikumpulkannya beberapa orang belia lalu diberikan t shirt hitam percuma bersama sedikit duit minyak. Kerja mereka bawa motor ramai-ramai tunjuk kat orang kampong. Seorang SB yang dihantar oleh PDRM pun pening nak buat laporan.

 Terdengar juga dia buat lapuran,”Macam mana ni ada dua program kat sini. Yang mana satu aku nak lapurkan?”

“Lantak kaulah polis. Kau buat kerja kau aku buat kerja aku. Jangan kacau sudah,”seorang petugas dari Pemuda PAS Serdang memberi komen.
Rasanya ini bukan kali pertama pemuda umno nie cuba sabotaj program ADUN Bangi. Tahun lepas bila tengok baner program gotong royong oleh ADUN Bangi merekapun sebok nak buat gotong- royong. Cuma yang pelik bila dibuat program Forum Islam di Masjid Al-Falah selepas  tu tidak pula mereka sebok nak buat program yang sama.

Seorang penduduk kampong yang menjuihkan mulut melihat aksi pemuda STEPS itu berkata,”Mereka semua tu budak luar bukan budak kampong nie. Ada le seorang dua yang pernah tengok muka kat sini. Kot ye pun nak buat program carile hari lain. Kita penduduk kampong suka kalau orang muda nie buat program daripada naik motor macam pelesit.”

Barangkali semua anak muda itu tidak tahu apa yang mereka nak tempor. Dapat t shirt percuma dapat duit minyak percuma dikira bertempurlah tu. Dilihat beberapa orang dari mereka menyembunyikan bungkusan plastik berisi t shirt STEPS mereka menuju ke kaunter makanan dan minuman dari program ADUN Bangi yangsedang berlangsung. Kesian mereka rupanya penganjur mereka tidak menyediakan makanan dan minuman seperti selalu. Tak cukup bajet barangkali.

YB Dr. Shafie yang memberi komen berkata,”Kehadiran mereka walaupun apa niat mereka sebenarnya memeriahkan lagi program ini.”

No comments: